ČO JE TO PREKYSLENIE ORGANIZMU?

 

Je všeobecne je známe, že ľudský organizmus je nastavený na vek 130 rokov. Záleží len od nás, ako so svojim telom zaobchádzame, či zostarneme zdraví, alebo sa dlhodobo trápime rôznami ochoreniami alebo predčasne zomrieme.  Prečo?

-         dnešný nezdravý životný štýl

-         zlé stravovacie návyky

-         negatívne myslenie, nespokojnosť

-         večný stres a zhon

-         životné prostredie – toxíny

 

Príroda nám ponúka

čo robiť v záujme toho, aby sme si užili dlhý a hlavne zdravý a vitálny život. Nikdy nie je neskoro využiť dar prírody a pritom to nevyžaduje žiadne veľké úsilie. Sú dve hlavné príčiny nezdravého spôsobu života: nevedomosť a nedbalosť - obidve sa dajú veľmi ľahko odstrániť.

Život ako taký vznikol vo vode, v mori – naše telo obsahuje  asi 70% vody., Ph morskej vody je cca 8 – 8,5, taktiež plodová voda má Ph 8.

Tradovala sa veľmi stará historka – vraj pôrodné  babice si tvár umývali plodovou vodou a  napriek svojmu veku mali neskutočne mladistvú pleť.

Keď sme boli deti, mama nám rozprávala historku o zdravej reďkovke ., ako pán, dvojnásobný vdovec, sa oženil po tretí krát. Po svadbe svojej manželke povedal, že musí zjesť každý deň na lačno 1 na tvrdo uvarené vajíčko. Nevedela prečo a ani sa to nedozvedela. Žena sa poradila so svojou matkou a tá jej poradila, aby vždy po zjedení vajíčka  zjedla tiež reďkovku. Táto tretia manželka nezomrela – prežila svojho manžela.

Naše telo má Ph v krvi približne 7,3 – výkyvy sú minimálne. Moderný výskum neustále poukazuje na nevyhnutnosť rovnováhy medzi kyselinami a zásadami – označujú ho za  základ zdravia.

Nepomer kyselín a zásad je dnes už bežná vec. Prekyslenie zabije všetko živé a teda aj ľudské bunky.

Živý organizmus si dokáže vytvárať kyseliny sám – žalúdočná kyselina /chlorovodíková/, kyselina mliečna ... ale zásady si vytvoriť sám nedokáže. Neustále ich potrebuje dopĺňať!!!

Pri dnešnom štýle života, strave /káva, sladkosti, mastné jedlá, údeniny, sladké nápoje ... káva na lačno ./ si telo pomaly ale isto ukladá zásoby kyselín vo väzive, nakoľko obličky aj keď sú ešte zdravé, nestíhajú spracovať všetko čo sme im naložili – kslosť sa nestačí vyplaviť z tela von.

Za 1 – 3 roky si môžete očistiť telo od skládky nebezpečných splodín. Aj myseľ bude jasnejšia a pokojnejšia.

Prekyslený organizmu  = ideálne prostredie pre choroby!!!

Mozog, oči, uši a srdce použije naše telo ako  núdzovú skládku kyselín a splodín – očné zákaly, výpadky sluchu,pamäte, infarkt, depresie, mŕtvica – sú to jedny z posledných reakcií prekysleného  organizmu.

Naše telo sa snaží udržať konštantný pomer medzi zásadami a kyselinami, pre prekyslený organizmus siahne aj do rezerv minerálnych látok, hlavne :

kosti /osteoporóza- rednutie kostí/,

zuby /paradentóza, kazy, hnisavé lôžka/,

kĺby / artróza, reuma, dna, bolesti kĺbov a chrbtice, nedostatok kĺbového maziva, zničené chrupavky/,

krv /nedokrvenie mozgu a končatín, tlaky do hlavy, závrate, migrény, nervozita, nesústredenosť, vysoký tlak, prekyslené svaly sú napäté a bolestivé/,

pokožka /osyp, svrbenie pokožky, celulitída, rôzne znamienka, škvrny, červené bodky, akné, otvorené ranky na rôznych častiach  tela aj na tvári ktoré prechádzajú až do malých jaziev... taktiež červená tvár..., pri poraneniach pokožky si nájde telo možnosť vyplavovať kyslosť cez otvorené rany a preto sa nehoja, napríklad bercové vredy./.

Mnohí obézni ľudia bojujú so svojim tukom a nedarí sa im? Mnohí cvičia, cvičia, hýbu sa  a nič sa nedeje? Ani kilo dolu? Alebo len 1 kilo? Niektorí dokonca hladujú !! Čo je ešte horšie.  Naše telo nie je žiadny blbec. Začne si robiť ešte väčšie zásoby tuku, nakoľko už pociťuje nedostatok pravidelnej výživy a tak sa zásobí. Tukové bunky si telo vytvorí preto, aby malo ďaľšie nové skládky... a aby uchránilo svoje životne dôležité orgány pred poškodením – rozleptaním kyselinou a toxínmi. Zdravé telo nie je ani veľmi chudé ani obézne, reguluje svoju váhu samo.

Odkyslené telo sa správnym cvičením ľahšie a lepšie formuje. Športovci – hlavne kulturisti to poznajú, často odkysľujú pred súťažou, dodávajú telu veľa minerálov a vitamínov,  viac im vyniknú svaly a tvarovaná je celá postava.

Kyseliny ničia aj kolagén vo väzive z čoho vyplýva ochabnutie a predčasné starnutie .

Okrem toho, dávame telu veľmi málo šancí na to aby si pomohlo s vylučovaním kyselín, pretože nielen že jeme málo surovej zeleniny a surového ovocia, ale ešte aj málo pijeme čistú ničím neochutenú ktorej príjem by mal byť vodu 2–3 litre/deň. Sladké nápoje sú totálnou pohromou – ešte viac zvyšujú kyslosť. Prekyslenosť zvyšuje agresivitu, nepokoj, rozbehavosť nesústredenosť, depresie... nečudo pri dnešnej spotrebe cukru... !!!!

Prekyslenie a znečistenie celého tela a teda aj čriev spôsobuje zníženie imunity – preto vznikli napr. chrípkové epidémie... naše telo prekyslením stratilo schopnosť ubrániť sa voči baktériám a vírusom.  Dochádza k narušeniu črevnej mikroflóry – zápcha, hnačky, kŕče, chronická únava. Poznáte to, očkovanie proti chrípke a mnohí z očkovaných dostali chrípku – telo sa neubránilo, nedokázalo si vytvoriť obranné látky .

Prekyslenosť zahlieni celé telo, prináša problémy s prínosovými dutinami, prieduškami či pľúcami.

Páchnúci pot, ktorý sa dnes rieši chémiou – deodorantami, je tiež znakom prekyslenia, telo sa snaží kyslosť vyplaviť potom.

Čistíte si zuby pravidelne a stále máte žlté kukuričky? To je tiež prekyslenie... a mnohé a mnohé ďaľšie ...

RAKOVINA  MILUJE KYSLÉ PROSTREDIE!!!!

Z krvi sa  nedá určiť či ste prekyslení, pretože telo si robí skládky kyslosti a toxínov. Prekyslenosť si zmeriate indikátorovým papierikom. Ranný moč je vždy kyslý s hodnotou Ph 5,5. Ideálna hodnota Ph moču je 7 –7,5. To znamená že indikátorový papierik by mal zostať ihneď po ocikaní sýtozelený. Ak náhodou takúto hodnotu nameriate, ste  zablokovaní a telo vôbec nevylučuje kyslosť von. V takom prípade sa odporúča 1 niekedy až 3 dni za sebou na lačno nasypať 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny do pohára vody a vypiť. Vtedy sa odblokujete, pretože nameriate hodnotu Ph nižšiu, cca okolo 5 – to znamená, že ste odblokovaní. Sódu môžete používať len na odblokovanie, pretože vo väčšom množstve je nebezpečná – zvyšuje krvný tlak a môže spôsobovať  kardiovaskulárne ochorenia ... Takže menej znamená viac. Kyslosť moču je ideálne merať okolo 17 hod. popoludní, nakoľko meranie by malo byť najoptimálnejšie.

PRíRODA NÁM POMÁHA, PONÚKA NÁM VEĽA POKLADOV!!!

 

Magická sila liečivých húb

 

Huby mali v histórii veľký význam. O hubách ako takých je už celé tisícročia známe, že vedia život predĺžiť, skvalitniť ale aj ukončiť.

Už faraóni pokladali huby za delikatesu, starí Gréci považovali huby za „zdroj sily“, starí Rimania sa dívali na huby ako „jedlo bohov“, starí Činania nazývali huby „elixírom života“ pre ich jedinečný vplyv na ľudské zdravie. V ázijských krajinách je používanie hubových preparátov úplne bežné a normálne. Bežný Japonec spotrebuje 25-30 kg húb za rok.

Poznatky o liečivých hubách sú v Európe veľmi mladé a minimálne. Bežný Európan spotrebuje 2–2,5 kg húb za rok.

Hliva ustricová – Pleurotus ostreatus - huba tretieho milénia

má povesť zázračnej huby. Vedecké výskumy  jasne dokazujú obsah betaglukánu, ktoré  pomáhajú telu doplniť minerály a tak vyplaviť kyslosť,  rôzne toxíny,

volné radikály a  rakovinové látky z tela. Tým sa zvyšuje   odolnosť a schopnosť tela vytvoriť obranné látky proti vírusom či baktériám, čistí krv.

Hliva obsahuje B1, B2, B6, B12, C, D,  K, fosfor, draslík, zinok, selén,meď, chróm, bór, ,jód, vlákninu, železo, esenciálne mastné kyseliny ktoré si telo nedokáže samo vytvoriť ale neustále ich potrebuje. Pre svoj obsah draslíka je veľmi vhodná pre správnu funkciu srdca, aa jako prevencia před srdcovocievnymi ochoreniami… Je ideálna a zároveň nevyhnutná nielen pre dospelých ale aj pre dospievajúcu mládež, ktorá v tomto veku minerálne látky mimoriadne potrebuje pre zdravý vývoj a rast. Huba je vhodná nielen pri redukčných diétach, ale aj pre tehotné  a dojčiace ženy. Starší ľudia niekedy jedia menej zeleninu, často kvôli zubom, je preto veľmi vhodná aj pre telo v seniorskom veku, práve kvôli obsahu vitamínov , minerálov, kyseliny listovej,… Vitamíny a minerály  si telo nedokáže ukladať, preto  je nevyhnutné ich neustále

– každý deň dopĺňať

 

Shiitake–Húževnatec jedlý-Lentinula edodes–predlžuje kvalitný život

 

 

V roku 1974 japonský autor Kisaku Mori vo svojej publikácii Mushrooms as Health Foods píše: pravidelným užívaním huby shiitake sa zachováva dobrý zdravotný stav  u ľudí  každej vekovej kategórie, zvyšuje celkovú vitalitu, sexuálnu aktivitu, odolnosť voči baktériám a vírusom, odstraňuje pocit únavy, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, chráni pred vysokým krvným tlakom a následnými ochoreniami cievnej sústavy a srdca, má výrazný protinádorový protivirový a antibakteriálny účinok, dokonca má pôsobiť aj proti žlčníkovým kameňom. Huba veľmi ľahko zbavuje organizmus kyslosti v žalúdku a samozrejme tým nás zbavuje vzniku žalúdočných vredov, či vredov dvanástnika, je skvelá  proti hemoroidom, cukrovke, alergiám a následkom z nedostatku vitamínov. V Japonsku sa extrakt používa vnútrožilovo proti arterioskleróza, kornateniu tepien, cievnym ochoreniam...

Zo shiitake sa tiež vyrábajú v Japonsku rôzne preparáty na odolnosť voči rôznym infekciám vrátane AIDS, při liečbe rôznych nádorov při liečbe chemoterapiou, ….

V Číne sa napríklad odporúča jesť 3-4g plodníc denne, v Japonsku odporúčajú 8–10g plodníc denne pri veľmi vysokom tlaku po dobu 2 týždňov,….. Shiitake je v Japonsku uznaný ako liek,  prezývaný tiež -  elixír života.

 

Koralovec ježovitý – Hericium erinaceus - aktívny metabolizmus

 

Japonsku je táto huba celé dlhé roky cenená jako významná liečivá huba pri tráviacich problémoch. Účinok je veľmi rýchly – ak Vám je zle od žalúdka alebo máte problémy s nafukovaním. Preto je veľmi dobrým pomocníkom aj pri cestovaní.  Celý účinok spočíva v tom, že huba dokáže veľmi dobre znížiť kyslosť v žalúdku a vyplavovať ju von. Tým pomáha aj pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch, mimoriadne pomáha pri peristaltike čriev a funkcii hrubého čreva, reguluje vylučovanie. Obsahuje draslík /nevyhnutný  pre funkciu srdca/,  zinok, železo, germanium, selén/ taktiež nevyhnutný pre činosť srdca/, fosfor ale len malé množstvo sodíka. Zastúpené sú tu všetky základné aminokyseliny, polysacharidy a bielkoviny. Skvele znižuje cukor v krvi. Koralovec ježovitý sa  nazýva tiež „ múdra huba“, nakoľko veľmi dobre pôsobí na pamäť a myslenie. Niektoré výskumy tiež popisujú dobré výsledky pri Alzheimerovej chorobe. Huba celkove veľmi dobre pôsobí a posiľňuje nervový systém, má protivírusové, protibakteriálne a imunostimulačné účinky.

 

 

Reishi – Lesklokôrovka obyčajná - Ganoderma lucidum

huba nesmrteľnosti

Mnohé literatúry hovoria o  kráľovnej všetkých detoxikátorov !!! Je to huba ako sa uvádza v knihe  „REISHI“, ktorá je veľkou nádejou súčsnej medicíny. Už 2000 rokov sa používa v Číne a Japonsku ako tzv. „zázračná rastlina“. Má veľmi pozitívny vplyv na zlepšenie kvality zdravia a predĺžení života.

Vykazuje účinky: protizápalové, protialergické, protivírusové, protirakovinové, hypotenzívne – znižuje krvný tlak resp.upravuje, chráni srdce a krvný obeh,  hepatoprotektívne – ochrana pečene pred nezhubnými nádormi tzv adenóm,  hypolipemické – znižuje tuk a cholesterol v krvi, bráni telo proti hepatitíde – žltačke – hlavne u narkomanov stimuluje imunitu, ….

Pre zaujímavosť, protivírusová účinnosť bola zistená proti vírusu hepatitídy typu B, HIV, vírusu vyvolávajúcom pásový opar – herpes simpex a ďaľšie. Medzi baktérie, ktorých rast huba brzdí, patrí napr. Helicobacter pylori - je to baktéria, ktorá zapričiňuje gastritídu a žalúdočné vredy. Tzv. terpenoidným látkam sa pripisujú účinky proti vysokému krvnému tlaku a proti alergickým reakciám. Hubu Reishi dokonca konzumovali ruskí kozmonauti pre zvýšenie pracovného nasadenia a rýchlejšieho obnovenia normálneho fyziologického stavu. Taktiež himalájski nosiči užívali túto hubu ako ochranu pred ochoreniami z nadmorskej výšky. Doporučuje sa užívať pri liečbe nádorov, AIDS a ďalších porúch imunitného systému, ľudom s chronickou únavou, chronickou hepatitídou a ľudom s mimoriadnou záťažou, či už psychickou, fyzickou, ľudom vystaveným záťažou toxického prostredia.

Huba Reishi veľmi účinne čistí dýchacie cesty, ľudia hodne zahlienení môžu začať kašľat - ľahko vykašliavať hlieny, ktoré musia von. Taktiež opuchy tváre  - problém s prínosovými dutinami a nosovými dutinami sa začnú uvoľnovať. Pri veľmi starých zatvrdnutých ložiskách si treba pomôcť nadparovaním – silica Kajeput od firmy Hanus – a budú úplne čisté.

Odkyslenie – trvá minimálne  2–3 roky, záleží od veku a od individuálneho stavu prekyslenia. Pritom je mimoriadne dôležité a zároveň nevyhnutné pitie čistej vody bez bubliniek bez kysličníka.

Maximálne dôležité je obstarať si huby čisté, bez zbytočných prídavných látok a zmesí aj keď názov výrobku vyjadruje niečo iné. Ak sa rozhodnete pre hubový prípravok – tak treba platiť naozaj len za huby.

Spoločnosť Lean, s.r.o . je slovenským výrobcom :

-         100% čistých hubových prípravkov (bez akýchkoľvek prídavkov, soli, škrobu, umelých vitamínov,či chémie)

-         detoxikačných kúpeľov

-         bylinných hodvábnych vankúšov do kúpeľa

-         obkladov na bolestivé časti tela

-         odkysľujúcich prípravkov

Použitá literatúra : Jedlé a léčivé houby (Jablonský, Šašek)., zahr.internet,

 

Článok vypracovala firma:   Lean, s.r.o. 0911 154 327

všetko pre detoxikáciu – odkyslenie - výrobca

www.leansro.sk

axlean@gmail.com

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

imgEpifýza a prekyslenie mozgu imgTlamka Jozef img24.05.2020 16:41
imgtVe29OX2 imgTeLhME7SAtd7 img01.03.2017 07:43
img img imgimgRe: tVe29OX2 imgAallefttherb img25.08.2017 22:28
MDJhOTUw